Акредитатор

Акредитатор

Провери дали медиумот што го читаш се придржува до етички кодекси на известување

Акредитатор promo image
What is Акредитатор?

Акредитатор is an Edge add-on that verifies if the media outlet you are visiting is listed in the registers of ethically correct media outlets in the country. It provides protection against fake news and reduces misinformation.

Merlin
Stats
Users: 96
Rating: 5.00 (1)
Version: 1.0.1 (Last updated: 2020-06-13)
Creation date: 2020-06-13
Risk impact: Moderate risk impact
Risk likelihood: Low risk likelihood
Manifest version: 2
Permissions:
  • tabs
Size: 57.69K
Stats date:

Chrome-Stats Rank

Other platforms

Акредитатор
Акредитатор (v1.0)
0.00 (0) 71
Not available on Firefox
Merlin
Summary

Преку Акредитатор дознајте дали медиумот што го читате е дел од регистрите на етички коректни медиуми во државата! Чим ќе посетите веб страна на некој локален медиум, иконата на Акредитатор ќе засвети зелена доколку тој сајт е пронајден во еден од наведените регистри. Со клик на иконата, може да се добијат повеќе информации околку регистрите во кој е запишан тој медиум, како и опција за пријавување на прекршок на етичкиот кодекс.

Со помош на Акредитатор, нудиме дополнителна заштита од можни лажни вести и намалување на дезинформациите! Овој проект е поддржан од Фондот за Иновации и Технолошки Развој.

Акредитатор не ги следи вашите интернет пребарувања и прелистувања, а отворениот код може да се прегледа тука: https://github.com/jovanovski/akreditator-mk

Во овој момент, Акредитатор презема листа на етички медиуми од 2 регистри:

  1. Промедиа (ЗНМ/ССНМ) - https://promedia.mk/main
  2. ИАБ Македонија - https://www.iab.mk/etichki-kodeks/
User reviews
very poggers
by Jay, 2021-04-20
View all user reviews
Safety
Risk impact

Акредитатор may not be safe to use and it requires some risky permissions. Exercise caution when installing this add-on. Review carefully before installing.

Risk likelihood

Акредитатор has earned a fairly good reputation and likely can be trusted.

Upgrade to see risk analysis details
Screenshots
Promo images
Акредитатор marquee promo image
Marquee promo image